Rörlighet

Rörlighet är förmågan att kunna röra sig fritt utan yttre eller inre motstånd även känt som rörelseförmåga.

Mer om rörlighet

Rörligheten utgörs av kroppens förmåga till flexibilitet och mobilitet. Flexibilitet är benämningen på musklernas och bindvävens förmåga att förkortas eller förlängas över en led. Mobiliteten är en leds förmåga att röra sig fritt inom ett angivet omfång utan begränsning.

Rörligheten delas in i två subgrupper som passiv rörlighet och aktiv rörlighet. Vilket innebär att våran rörlighet kan observeras och bedömas i ett avslappnat passivt respektive aktivt tillstånd. En god rörlighet är avgörande för att upprätthålla en god hälsa. Vad som definierar en god rörlighet skiljer sig från individ till individ. Alla människor har olika behov av rörlighet utifrån vilka vardagliga krav som ställs på deras kroppar.

Att tänka på:

Med dålig rörelseförmåga ökar risken för att drabbas av olika former av smärta i muskler eller leder. Att bibehålla en god rörelseomfång underlättar utförandet av vardagliga aktivitet. Du kan bibehålla eller öka rörelseförmågan genom försiktig stretching av musklerna

Vad kan vi göra och hjälpa dig med?

Om du vill förbättra din rörlighet kan en Naprapat hjälpa dig med att hitta orsaken till din stelhet. Upplever du generell stelhet i kroppen erbjuder vi kurser i Yin Yoga och Grabb Yoga. Denna yoga form går ut på att stretch kroppen långsamt i olika positioner. Massage kan hjälpa dig som både har stelhet och smärta i kroppen.

Vi finns här för att hjälpa dig, hör av dig till oss så guidar vi dig rätt.

Vi på Teamed i Sundsvall har arbetat sedan 2002 och är en engagerad och välutbildad grupp inom flera professioner

Boka tid