Idrottskada

Idrottsskador uppstår exempelvis när man rivstartar igång träningen igen efter en längre tids vila, kroppen är då inte redo för den kanske stora dosen träning som helt plötsligt tillförs. Idrottsskador kan även uppstå om man får en tackling eller en smäll vid idrottsutövande.

Mer om idrottsskador

Många skador och besvär kommer ofta efter att man gjort för mycket för snabbt efter att ha gjort för lite för länge. Börjar du känna av en axel, armbåge, knä eller hälsena är det bättre att kolla upp det så fort som möjligt och inte vänta ut det. Men besvär kommer även efter att man fått en akut smärta som vid muskelbristningar eller lårkakor och dessa är bra att få undersökta/behandlade dagarna efter skadetillfället.

Olika exempel på Idrottsskador

Löparknä, hälseneinflammation, muskelbristningar, tennisarmbåge, impingement i axeln, lårkakor eller annat som uppkommit vid träning.

Att tänka på:

Vid en akut skada som muskelbristning eller lårkaka är det viktigt att försöka stoppa blödningen så fort som möjligt. Detta görs genom att sätt tryck på det skadade området. Det skadade området läker alltid ihop med en ärrbildning, denna ärrbildning kan motverkas med behandling. Vid idrottsskador är det väldigt viktigt att inte fortsätta träna med smärta, detta kan leda till att tillståndet förvärras och även att man drar på sig andra bekymmer för att man kompensera för del av kroppen som ger smärta.

Vad kan vi göra och hjälpa dig med?

När skadan uppstått kan en Naprapat på Teamed hjälper dig med att diagnostisera och behandla det besvär du har, så du kommer snabbare tillbaka till den idrott du vill utöva. I förebyggande syfte kan du ta hjälp av en personlig tränare för att träna rätt och träna med rätt intensitet. Du kan även i förebyggande syfte gå på massage för att undvika att musklerna börjar bli stela.

Vi finns här för att hjälpa dig, hör av dig till oss så guidar vi dig rätt.

Vi på Teamed i Sundsvall har arbetat sedan 2002 och är en engagerad och välutbildad grupp inom flera professioner

Boka tid